arsivler.ferizlide.com/
TBMM'ye sunulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne, SAÜ'den hangi Fakülte ve MYO'ların bağlanacağı ve yeni kurulacak birimler belli oldu.
Uzun süredir ilimizde kurulması planlanan 2'nci devlet üniversitesinin Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak kurulmasına yönelik kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu.
Kanun tasarısının ayrıntılarında, yeni üniversiteye Sakarya Üniversitesi'nden hangi fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulların bağlanacağı belli oldu.
Teknoloji, Eğitim ve Spor Bilimleri Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu ve ilçelerdeki MYO'lar yeni üniversiteye bağlanacak.
İLÇELERE DAĞITILDI
Sakarya'nın yeni üniversitesinin fakültelerinin ilçelerin genel özelliklerine göre ilçelere dağıtılacağı da açıklanmıştı.
Kanun tasarısında hangi ilçeye hangi fakültenin kurulacağı da belli oldu.
İŞTE YENİ ÜNİVERSİTENİN FAKÜLTE VE MESLEK YÜKSEOKULLARI
SAÜ'ye bağlı olan Hendek Eğitim Fakültesi yeni üniversiteye bağlanacak.
Kampüste bulunan Spor Bilimleri Fakültesi, yeni üniversiteye bağlanarak Söğütlü'ye taşınacak.
Kampüste bulunan Teknoloji Fakültesi, yeni üniversiteye bağlanarak Arifiye'ye taşınacak.
Sapanca'da bulunan Turizm Fakültesi yeni üniversiteye bağlanacak.
Ferizli'de Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi kurulacak.
Geyve Ali Fuat Paşa'da Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulacak.
Batı Karadeniz Deniz Bilimleri Fakültesi kurulacak. (Muhtemelen Karasu'da)
SAÜ Kampüsünde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu, yeni üniversiteye bağlanarak Adapazarı ilçesinde yine yüksekokul olarak kurulacak.
Kaynarca'daki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yeni üniversiteye bağlanacak.
Akyazı'da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu kurulacak.
Kırkpınar'daki Turizm Meslek Yüksekokulu Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu adıyla yeni üniversiteye bağlanacak.
Geçtiğimiz yıl Camili'ye taşınan Sakarya Meslek Yüksekokulu, Adapazarı Meslek Yüksekokulu adıyla yeni üniversiteye bağlanacak.
Ali Fuat Cebesoy MYO ile Geyve MYO, Geyve MYO adında birleşerek yeni üniversiteye bağlanacak. Ü
Ve SAÜ'ye bağlı olan Akyazı MYO, Arifiye MYO, Ferizli MYO, Hendek MYO, Karasu MYO, Kaynarca Seyfettin Selim MYO, Pamukova MYO, Sapanca MYO ve Kocaali MYO ile yeni kurulacak Karapürçek MYO, Söğütlü MYO ve Taraklı MYO da yeni üniversiteye bağlanacak.
Yeni üniversiteye bağlı olarak Lisansüstü Eğitim Enstitüsü de kurulacak.
Editör
Bu haber toplam 1679 defa okundu. Bu haber toplam 0 defa facebook`da paylaşıldı.Ferizli'ye büyük katkısı olacağını düşünüyorum...CHP üyesi olarak yapılan doğru işi alkışlıyorum...Emeği geçenlere teşekkür ediyorum...
Allah razı olsun emeği geçenlerden. İlçemize 4 yıllık fakültenin gelmesi demek ilçemizin geleceğinin daha parlak olduğunu gösterir. hem Osb lerimiz ile uyumlu bir fakülte. Ahmet başkan getirteceğim diyordu. Allah razı olsun.